För boende

I våran app Boappa finns samtliga dokument gällande din lägenhet och fastigheten tillgängliga. Där finns även aktuell information om vad som händer i fastigheten samt kontaktuppgifter till dina grannar. Vi rekommenderar alla boende att ladda ner appen och det gör du här.

Här finner du svar på de vanligaste frågorna.

Hur får jag en garageplats och är det kö?
Mejla styrelsen om du vill hyra parkeringsplats. Om det inte finns några lediga platser när du behöver en plats så ställer vi dig i en garagekö och du erbjuds då en plats när det blir en ledig!

Garageplatser hyrs endast ut till medlemmar i föreningen.

Får jag grilla på balkongen/uteplatsen?
Ja det får du, men endast med gasol- eller elgrill. Dock finns det regler hur gasol skall förvaras. Mer information finner du bland våra trivselregler.

Hur bokar jag tvättstuga?

Tvättstugan bokas i Boappa via 'Mötesplatsen'. Tvättstugan/Mötesplatsen är endast tillgänglig för de som bor i huset och du får tillgång till Mötesplatsen genom att ansöka i Boappa.

Var slänger jag sopor?
Brännbara hushållsopor slänger du i någon av de två låsta kasunerna utanför fastigheten. Kom ihåg att knyta ihop påsen och lägg inte i för många påsar åt gången, då blir det stopp.

Sopsorterar gör vi i vårat sopsorteringsrum. Där finns behållare för tidningar, kartong, färgat- och ofärgat glas, metall, batterier samt plastförpackningar.

Grovsopor såsom stekpannor, möbler, glödlampor, tv-apparater mm skall INTE slängas i sopsorteringen. De kan du lämna här istället.

Varför finns det inte möjlighet att slänga matavfall?
Vi i styrelsen har tittat på möjligheten att konvertera en av våra två underjordiska behållare så att den blir godkänd för matavfall. I nuläget är inget beslut taget.

Måste jag ha en hemförsäkring med bostadsrättstillägg?

Ja. Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg.


Jag skall få besök, var kan de parkera?
Längs vägen utanför Sjöviksskolan finns flertalet gatuparkeringar. Vid station Årstaberg och busstorget finns en stor parkeringsplats. Men vi hoppas att det snart kommer att erbjudas gatuparkering direkt utanför fastigheten. I nuläget är det parkeringsförbud utanför fastigheten.

Hur gör jag för att hyra föreningslokalen?
Vår gemensamma övernattnings- och föreningslokal bokar du lika lätt som tvättstugan via Boappa.  På Boappa hittar du även regler kring uthyrningen, dessa finner du under fliken dokument.

För övernattande gäster finns bäddsoffa samt kuddar och täcke. Ta med lakan och handdukar. Lokalen är utrustad med handikapptoalett, diskmaskin, en väl tilltagen uppsättning av glas/tallrikar samt bord och stolar.

Jag vill hyra ut i andrahand, hur gör jag?
Fyll i ansökan som du hittar under dokumenten i Boappa. Maila till styrelsen@brftraffas.se alt lägg den i vår brevlåda. Din ansökan kommer att behandlas på nästa styrelsemöte. Kom ihåg vi endast godtar ett års andrahandsuthyrning, därefter får du ansöka igen.

Har du fler frågor? Maila oss i styrelsen.